1 min

Tags in dit artikel

, ,

MediaWatch, een organisatie die media in de gaten houdt voor racistische en andere ongepaste uitspraken, is niet blij met een nieuwe game voor de Wii genaamd MadWorld.

MadWorld zal een vrij gewelddadig spel worden. Zo wordt het mogelijk om je tegenstanders te martelen en als bijvoorbeeld als dartbord te gebruiken. De nieuwe game moet begin volgend jaar in de winkels liggen.

De game wordt door SEGA exclusief op de Wii verkocht. Dat is een gekke beslissing, aangezien de Wii niet bekend staat als een platform voor gewelddadige spellen, maar als spelcomputer voor de hele familie. Een dergelijke titel zou veel eerder verwacht worden op de PlayStation 3 en de Xbox 360.

MediaWatch is sowieso niet blij met de game. Volgens hen is het geweld in het spel buiten alle proporties. "Wat de rest van de wereld doet, moeten ze zelf weten", vertelt John Beyer, Directeur van Mediawatch. "Wij willen er voor zorgen dat mensen de voorkeur geven aan hun normen en waarden, en niet aan het vermoorden en verminken van andere mensen." De organisatie gaat nu proberen te voorkomen dat het spel op de markt komt.

Of de game ook in Nederland uit gaat komen is vooralsnog onbekend.