2min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple gaat de relatief populaire iPhone Tetris-kloon ‘Tris’ op verzoek van de auteur van het originele Tetris uit de App Store verwijderen, maar geeft eerst de ontwikkelaar de kans dit zelf te doen.

Tris werd ontwikkeld door de onafhankelijke student-ontwikkelaar Noah Witherspoon. Hij zegt dat Apple namens The Tetris Company contact met hem opgenomen heeft. Het bedrijf dat de originele Tetris uitbracht heeft zich bij Apple beklaagd over schending van het auteursrecht en het handelsmerk Tetris.

Witherspoon denkt weliswaar dat The Tetris Company het recht heeft om zijn intellectueel eigendom te beschermen, maar hij geeft aan dat hij door een rechtszaak te starten zijn gelijk wel had kunnen halen. Hiervoor heeft hij echter niet voldoende financiële middelen.

Witherspoon zegt dat, als Apple niet had aangegeven de applicatie ‘zelf te zullen verwijderen’, hij de applicatie gewoon had laten staan. "Ik denk niet dat het permanent zal zijn; als ik tijd heb en een goeie advocaat gespecialiseerd in auteursrechten kan vinden ga ik onderzoeken wat mijn positie is en of ik Tris weer online kan krijgen", besluit Witherspoon. Witherspoon zal de applicatie woensdag verwijderen.

De iPhone-variant van Tetris bevindt zich momenteel op de tweede plaats in de top 25 van gratis applicaties met een gemiddelde reviewscore van 4 uit 5 sterren. Sommigen noemen de game ‘een van de betere gratis games’ in de App Store. Het is onduidelijk of The Tetris Company misschien zelf plannen heeft om een Tetris voor de iPhone te ontwikkelen.