1 min Applications

Google Android-wedstrijd gewonnen door Nederlander

Eric Wijngaard heeft de Google Android-wedstrijd gewonnen met zijn programma PicSay. Wijngaard heeft hiermee een geldbedrag van maar liefst 275.000 dollar gewonnen.

De bedoeling van de wedstrijd was het ontwikkelen van een applicatie voor Google’s mobiele besturingssysteem Android. Naast Wijngaard hebben nog negen andere programmeurs dezelfde prijs gewonnen.

Google Android-wedstrijd gewonnen door NederlanderPicSay is een applicatie waarmee makkelijk foto’s bewerkt kunnen worden. Ook is het mogelijk de foto’s meteen te delen per e-mail, blog, Flickr, Facebook, Photobucket en Picasa. In mei was al bekend geworden dat Wijngaard bij de laatste vijftig zat en dus kans maakte op de hoofdprijs. In totaal waren er 1788 inzendingen uit meer dan zeventig verschillende landen.

Wijngaard zelf geeft als reactie: "Het programma is heel makkelijk en gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk erg belangrijk wanneer je een programma draait op het kleine scherm van een mobiele telefoon". Wat hij met het geld gaat doen weet hij ook al: "Ik stop het in mijn bedrijf om door te ontwikkelen. Misschien ga ik meer applicaties ontwikkelen, de ideeën zijn er in elk geval."

Bron:Computable