Google heeft een nieuwe Android Developer Challenge aangekondigd. De Android Developer Challenge is een wedstrijd, die door Google wordt uitgeschreven, om ontwikkelaars te stimuleren om applicaties voor Android te schrijven. Er staan geldprijzen tegenover.

Er zijn diverse geldprijzen tegenover gezet. De hoofdprijs bedraagt 100.000 dollar, de tweede prijs bedraagt 50.000 dollar en de derde prijs bedraagt 25.000 dollar. De wedstrijd begint ergens in augustus, waarna de ontwikkelaars ongeveer drie weken zullen hebben om hun applicaties in te dienen. Ergens in november zullen de winnaars bekendgemaakt worden.

Google onderscheidt tien verschillende categorieën, namelijk Education/Reference, Games: Casual/Puzzle, Games: Arcade/Action, Social Networking, Lifestyle, Productivity/Tools, Media, Entertainment, Travel en Misc. In elke categorie zijn de prijzen beschikbaar. Er wordt dus tien keer 100.000 dollar weggegeven, tien keer 50.000 dollar enzovoorts.

Dit jaar wordt de jury gevuld met Android-gebruikers en experts. Vorig jaar waren dit alleen nog experts, maar Google heeft besloten dit jaar ook Android-gebruikers in te schakelen. Zij zullen de ingezonden applicaties een voor een gaan beoordelen.