1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Electronic Arts heeft besloten de eerste Red Alert gratis te maken. Dit vanwege de lancering van de derde telg in die serie en om het dertienjarig bestaan van de Red Alertfranchise te vieren.

Het nieuws werd al eerder bekendgemaakt, echter zijn de gamebestanden vandaag pas online geplaatst. Er zijn twee soorten van Red Alert beschikbaar, namelijk de Sovjet Disc en de Allied Disc. Beide hebben een grootte van 500 MB.

Ook wist Electronic Arts ons eraan te herinneren dat eenieder die Red Alert 3 nu al vooraf bestelt, een gratis kopie van Red Alert 2 ontvangt. De koper of koopster ontvangt dan ook exclusieve content, zoals extra maps, previews en wallpapers.

Overigens is Electronic Arts niet de enige die een oude game gratis aanbiedt. De eerste twee delen van de Grand Theft Auto-franchise en de game Wild Metal zijn ook reeds gratis te downloaden vanaf de Rockstar-website. Echter moet de gebruiker, om die games te downloaden, zich wel eerst registreren, bij deze EA-download hoeft dat niet.

Red Alert draait op Windows 95 tot en met Windows XP. Windows Vista wordt niet officieel ondersteund. In de download bevindt zich een ISO-bestand dat gebrand kan worden op een cd- of dvd-schijf of gemound kan worden in een virtuele machine. De game is op deze pagina te downloaden.