2min

Tags in dit artikel

, ,

Een gelekte cover van het blad PC Gamer heeft bevestigd dat er een derde deel van Red Alert aan zit te komen. Veel over het spel is nog niet bekend, maar er zouden al wel screenshots uitgelekt zijn.

Helaas zijn de details rond het spel erg mager, sterker nog er zijn geen details. PC Gamer heeft naar eigen zeggen de primeur en heeft op de cover een afbeelding geplaatst van de Russische commando Tanya, die bekend is van de eerdere delen van Red Alert. Het blad verloot verder nog een plaats in het bèta-testteam van Red Alert 3, maar verder is er nog maar weinig bekend.

Op het internet gaan inmiddels wel een aantal screenshots rond die van Red Alert 3 zouden moeten zijn, maar dat is niet bevestigd. De screenshots zelf zien er niet echt indrukwekkend uit, volgens de berichten zou Red Alert 3 draaien op een gemodificeerde Generals Engine.

Dat er een derde deel in de populaire serie binnen het Command&Conquer-imperium zou komen werd in 2004 als een gesuggereerd door de toenmalige hoofdontwikkelaar Mark Skaggs, maar kort daarna verliet Skaggs Electronic Arts en werd er drie jaar lang niets meer gezegd over het spel, tenminste, niet door betrokken partijen. De laatste versie van Red Alert en de uitbreiding Yuri’s Revenge stammen alweer uit 2000 en 2001.