2min

Tags in dit artikel

, , ,

Electronic Arts heeft laten weten dat het in maart de eerste uitbreiding voor de pc-versie van Command & Conquer: Red Alert 3 zal gaan uitbrengen. Command & Conquer Red Alert 3: Uprising, zoals de uitbreiding volledig heet, gaat qua verhaal verder waar Red Alert 3 eindigde en biedt nieuwe units en gameplay-elementen.

Terwijl de rook van de heftige gevechten in Red Alert 3 nog niet opgetrokken is, likken de verschillende facties al hun wonden. De Sovjets proberen hun grote verliezen te boven te komen, terwijl het Rijk van de Rijzende Zon haar beschamende nederlaag probeert te verwerken. Maar ook de Bondgenoten, die toch de winnende partij leken, hebben te maken met problemen, te weten corruptie en bedrog.

Qua gameplay zijn er vier minicampagnes, één voor elke factie en nog een vierde bonuscampagne die het verhaal vertelt van de opkomst van het Yuriko-commando van het Rijk van de Rijzende Zon. Andere nieuwe spelmodus is de Commander’s Challenge, waarbij je het als speler opneemt tegen negen computergestuurde commandanten die elk hun specifieke sterktes en zwaktes hebben. De in totaal 50 challenges spelen zich af op verschillende terreinen en hebben elk hun eigen regels en speciale omstandigheden.

Om de eerste uitbreiding niet te laten verworden tot een simpele aanvulling van missies en spelmodi heeft EA ook weer een groot aantal filmpjes opgenomen die tussen de missies door de verhaallijn vertellen. Een aantal van de acteurs uit Red Alert 3 maakt wederom zijn of haar opwachting, maar er zullen ook een aantal nieuwe sterren verschijnen, die later worden voorgesteld.

Zoals gezegd zullen er ook weer nieuwe units hun opwachting maken in de game, maar welke dat zijn is helaas nog niet bekend gemaakt. De uitbreiding zal als download beschikbaar zijn en kan eigenlijk geen uitbreiding genoemd worden, omdat Uprising ook zonder het origineel te spelen is. Het is te verwachten dat er dus betaald moet worden voor de download, maar daarover heeft EA nog niets bekend gemaakt.