1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Eerder introduceerde UPC al sneller kabelinternet. De concurrentie kan hier niet bij achterblijven en daarom heeft Gradus Vos van Ziggo bekendgemaakt dat het de snelheid van zijn kabelinternet ook wil gaan opschroeven.

Om de strijd aan te gaan met UPC wil Ziggo dezelfde weg gaan volgens als UPC. Ook probeert men via deze manier te concurreren tegen het glasvezelinternet van KPN, dat momenteel in ontwikkeling is.

UPC heeft zijn abonnementen al geïntroduceerd, maar bij Ziggo gaat het nog even duren voordat er abonnementen beschikbaar komen met de nieuwe snelheid. Volgens Gradus Vos zouden abonnementen met een dergelijke snelheid pas verkrijgbaar zijn vanaf het voorjaar van 2009.

Om welke snelheid het zal gaan bij de nieuwe abonnementen van Ziggo is nog niet exact bekend, maar volgens Gradus Vos zou de consument een snelheid mogen verwachten die tussen de 100Mbps en de 120Mbps ligt.

Gradus Vos: "Het is duidelijk dat coax nog niet aan zijn einde is". Ook geeft hij aan dat er onlangs kabelmodems zijn getest die een snelheid van één Gbps kunnen halen. "We kunnen dus nog wel even vooruit", aldus Gradus Vos.