2min

Ziggo gaat per 1 april de snelheden van haar abonnementen wederom verhogen. Het gaat ditmaal om één internet abonnement dat sneller wordt en twee Alles-in-1 abonnementen die omhoog gaan. Het verschil in snelheid met de ADSL-providers wordt hierdoor een flink stuk groter.

Ziggo verhoogde vorig jaar ook al de snelheden van zijn abonnementen, kennelijk heeft dit een positief effect gaat want de kabelprovider kiest er nu opnieuw voor om de snelheden verder op te voeren. Om te beginnen gaat het Internet Z2 abonnement omhoog in snelheid van 15 Mbps down en 2,5 Mbps up naar 30 Mbps down en 3 Mbps up. Dat is dus een verdubbeling van de downloadsnelheid!

De overige twee snelheidsverhogingen gebeurt bij de Alles-in-1 pakketten. Om te beginnen gaat Alles-in-1 Basis van 2 Mbps down en 0,25 Mbps up naar 10 Mbps down en 1 Mbps up en waarschijnlijk het meest verkochte abonnement bij Ziggo, het Alles-in-1 Plus abonnement gaat van 22 Mbps down en 4 Mbps up naar 40 Mbps down en 4 Mbps up.

De woordvoerder van Ziggo, Gradus Vos, heeft laten weten dat Ziggo het gat met de ADSL-providers verder wilt vergroten. Ook liet Vos weten dat de vraag naar de snelle Alles-in-1 Extra abonnementen met downloadsnelheden tot 120 Mbps groter is dan Ziggo van te voren had verwacht. Daarom is Ziggo ook druk bezig met het vergroten van de netwerkcapaciteit.

Ziggo kan op dit moment flink profiteren want de huidige ADSL technieken zitten allemaal op hun max waardoor die providers de snelheden niet meer kunnen verhogen. Hierdoor zijn mensen genoodzaakt over te stappen op kabelinternet als zij een snellere verbinding willen hebben. De ADSL-snelheid kan pas omhoog als er nieuwe technieken zijn uitgerold door partijen als KPN en Tele2. Het lijkt er echter op dat dit nog wel even gaat duren.