1 min

ESET heeft nieuwe beveiligingssoftware voor Linux geïntroduceerd, de nieuwe beveiligingssoftware bestaat uit Gateway-, File- en Mail-toepassingen.

Eset Gateway-security zorgt ervoor dat al het inkomende en uitgaande HTTP-verkeer gecontroleerd wordt. Op die manier moet het beschermen tegen zowel bekende als onbekende virussen en malware. ESET Mail-security doet vrijwel hetzelfde als de Gateway-security, met het verschil dat dit pakket de e-mailservers in de gaten houdt. De File-Security zorgt ervoor dat de servers in de gaten gehouden worden.

Alle ESET-varianten voor Linux beschikken net als de bestaande ESET-toepassingen over multi-processorondersteuning, zodat meerdere bestanden tegelijkertijd gescand worden. Verder lijkt de software qua gebruikersinterface veel op die van de Windows-versie, er wordt gebruik gemaakt van dezelfde gebruiksvriendelijkheid.

De nieuwe producten van ESET werken op zowel Linux-distributies als FreeBSD. Er is ondersteuning voor 64 bit-systemen, Sun Solaris en NetBSD version 4 OS. De Linux-distributies die in ieder geval ondersteund worden zijn Red Hat, Sun Solaris, FreeBSD, NetBSD, Fedora, Mandriva, SuSE, Ubuntu en Debian.