1 min

Tags in dit artikel

, ,

Twee nieuwe episodes van de serie Heroes hebben gezorgd voor een topdrukte op torrentsites. Elke aflevering werd de dag na de uitzending meer dan een miljoen keer gedownload.

Een voorbeeld van het verhoogde dataverkeer voor BitTorrent-sites werd gemeld door de website Mininova. In één dag werden er namelijk 10 miljoen bestanden gedownload. Een cijfer dat alle records breekt, mede dankzij de nieuwe afleveringen van Heroes.

De meeste downloads van de Amerikaanse hitserie komen uit het buitenland, waarschijnlijk omdat de rest van de wereld niet kan wachten totdat de serie in hun land wordt uitgezonden. Maar liefst 92 procent van de downloads was niet afkomstig van de Verenigde Staten.

De meeste downloaders, vijftien procent, waren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, waar de serie op 1 oktober weer begint. Overige landen waar de serie veel gedownload werd, waren Canada, Frankrijk en Australië.

Hoewel het logisch is dat tv-makers niet blij zijn met deze statistieken, is het mogelijk dat deze downloads wel voor meer bekendheid van de serie zorgen. Jesse Alexander, uitvoerend producten van Heroes, gelooft dat dit inderdaad het geval is.

"Het gebeurt gewoon dat mensen op BitTorrent shows kijken als Lost en Heroes. Tv-netwerken moeten dit erkennen, de kijkers meer interactie met de show geven en manieren vinden om uit dit wereldwijde publiek winst te halen," vertelde hij tegenover TorrentFreak.