1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een ontwikkelingsversie van de bittorrentclient µTorrent, een populair programma op het Windows-platform, is voor Mac OS X is op het internet gelekt.

Een versie voor Mac OS X van µTorrent wordt al sinds 2006 verwacht. Toen het bedrijf BitTorrent, Inc de bittorrentsoftware overnam beloofde het bedrijf ook een Mac-versie te maken. Echter werd pas sinds augustus dit jaar iets vernomen van deze versie. Toen vertelde Greg Hazel, een µTorrent-ontwikkelaar, dat een Mac-versie in een paar weken af zou zijn.

Nu lijkt dat eindelijk waarheid te worden, met deze op Cocoa-gebaseerde versie van µTorrent. Simon Morris, vicepresident van productontwikkeling bij BitTorrent, vertelde dat het lekken van deze versie niet de bedoeling was en dat het niet aanbevolen is het programma op dit moment te gebruiken.

Enkele belangrijke features van de client werken nu dan ook nog niet, zoals de mogelijkheid om naar torrents te zoeken. De gelekte software is alleen geschikt voor Macs met een Intel-chip en met Mac OS X 10.5. Zodra een publieke versie beschikbaar komt, wordt deze aangekondigd via de e-maillijst.

De Mac-versie van µTorrent is te downloaden via eveneens het bittorrentnetwerk en kan gevonden worden op de Zweedse site The Pirate Bay.