BitTorrent en uTorrent, programma’s die gebruikers de mogelijkheid geven bestanden via het internet te delen, zijn weer zoeksuggesties in Google Search. Google heeft de suggesties lange tijd niet weergegeven, omdat de programma’s te veel gebruikt zouden worden voor het delen van illegale content.

Door sites die erom bekend staan dat ze veel gebruikt worden om illegale content te downloaden niet weer te geven in de lijst met zoekresultaten, probeert Google te helpen het illegaal downloaden tegen te gaan.

BitTorrent is als bedrijf ook verantwoordelijk voor uTorrent. Er is door BitTorrent altijd aangegeven dat het in eerste instantie niet de bedoeling is om illegale bestanden te delen. Ondanks deze bewering stond BitTorrent er wel om bekend dat het als hulpmiddel werd gebruikt door gebruikers die illegale content willen verspreiden of verkrijgen.

Matt Mason, vice-president van Marketing bij BitTorrent, gaf in juni al aan via zijn blog: "We bieden geen inbreukmakende content aan. We verwijzen er ook niet naar. Het is letterlijk onmogelijk om iets illegaal te downloaden met BitTorrent. Om dingen illegaal te downloaden heb je meer dan een protocol nodig. Je hebt een site nodig waar je naar illegale content kunt zoeken, en je hebt een contentmanager nodig. Wij bieden dit niet aan. Als je BitTorrent gebruikt voor het downloaden van illegale content, dan ben je fout bezig."

BitTorrent is de laatste tijd bezig geweest om het publieke imago te verbeteren. Het bedrijf wil niet geassocieerd worden met piraterij. Behalve BitTorrent zijn er meer sites die niet meer in de zoekresultaten van Google verschijnen. Voorbeelden hiervan zijn RapidShare, The Pirate Bay, uTorrent en MegaUpload.