1 min

BitTorrent heeft een werkende betaversie van de populaire peer-to-peer uTorrent-client uitgebracht voor Androidsystemen. Je kunt dus aan het eind van de maand je overige MB’s binnen je internetbundel naar een nulpunt brengen met behulp van deze applicatie. Overigens adviseert BitTorrent wel vooral van WiFi gebruik te maken, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

De uTorrent-client moet niet door elkaar gehaald worden met een eerdere applicatie voor Android van BitTorrent, de uTorrent remote applicatie. Deze applicatie dient slechts als een soort afstandsbediening die je in staat stelt om actieve torrents op je desktop te beheren.

uTorrent voor Android is te gebruiken op apparaten met Android-versie 2.1 of hoger. uTorrent voor Android stelt je in staat om te zoeken naar torrents en de bijbehorende data kan vervolgens binnengehaald worden. Ook kun je via de applicatie jezelf aanmelden voor RSS-feeds.

Deze uTorrent-versie heeft nog wel een aantal kleine mankementen, zo reageert de backspace-toets in de zoekbalk soms onvoorspelbaar. Maar omdat dit een bèt aversie is, zal dit ongetwijfeld spoedig aangepast worden. De applicatie is gratis te downloaden via de Google Play Store.