Nintendo komt met een nieuwe DS die een camera en de mogelijkheid tot het afspelen van muziek bevat, zo meent de Japanse Nikkei-krant.

Deze zet zou de verkoop van de Nintendo DS een nieuwe impuls geven en stelt de handheld in staat om beter te concurreren met Apples mediaspelers en mobiele telefoons in het algemeen die een camera bevatten. De camera van de Nintendo DS zou gebruikt kunnen worden voor games.

De handheld van Nintendo, samen met de Wii, heeft ervoor gezorgd dat de aandeelwaarde van de spelletjesgigant in de laatste drie jaar meer dan verdrievoudigd is. Ook verkoopt de DS keer op keer beter dan Sony’s PlayStation Portable.

Dat is echter niet het geval in Japan, daar verkoopt de PSP al vijf maanden achter elkaar beter dan de DS. Dat bleek uit een onderzoek van gamesmagazine Entertbrain. Met deze nieuwe DS hoopt Nintendo daar verandering in te brengen.

De prijs van het apparaat, dat ook zal beschikken over geavanceerde draadloze mogelijkheden, zal naar verwachting onder de 20.000 yen of 130 euro komen te liggen. De huidige Nintendo DS wordt verkocht voor 16.800 yen.

Overigens is het zo dat de Nintendo DS al over een externe mp3-speler en camera beschikt. De camera is echter nooit gelanceerd in andere gebieden dan Japan.

Nintendo wilde niet op de beweringen van de Nikkei-krant reageren.