2min

Tags in dit artikel

,

Nintendo heeft tijdens zijn herfstpersconferentie in Japan een nieuwe DS aangekondigd: de DSi. Geruchten die vorige week de ronden deden zijn hiermee bevestigd.

Het apparaat heeft nog altijd één touchscreen en veelal dezelfde functies. Wel is deze DS twaalf procent dunner dan zijn voorganger, vooral vanwege het verwijderen van het slot voor GameBoy Advance-spelletjes. Ook verbeterd zijn de twee schermen van de handheld. Deze hebben nu elk een grootte van 3,5 inch.

Nieuw is een driemegapixelcamera aan de buitenkant van de Nintendo DSi. Een tweede camera is gemonteerd tussen de twee schermen in, de resolutie hiervan is echter nog niet bekend. De driemegapixelcamera zou een resolutie van ongeveer 640 bij 480 pixels hebben.

In plaats van het GBA-slot heeft Nintendo nu een SD-kaartslot geplaatst en is er nu ook meer interne opslag aanwezig. Hoeveel is niet bekendgemaakt. Verder zijn de speakers van de DSi verbeterd zodat het nu ook mogelijk is om mp3-bestanden af te spelen.

Met de komst van de nieuwe handheld lanceert Nintendo ook direct de DSi Shop. Deze shop is toegankelijk via Wi-Fi met de interne browser van de DSi en biedt games en andere inhoud aan. Tot en met 2010 krijgen kopers 1000 Nintendo-punten gratis. Een DS Ware-game kost tussen de 200 tot 800 punten. Bij Nintendo Zonehotspots hebben gebruikers gratis toegang tot deze shop.

De vernieuwde handheld verschijnt als eerste in Japan op 1 november dit jaar. De rest van de wereld moet wachten tot volgend jaar. De DSi zal beschikbaar komen in het wit en zwart en zal omgerekend ongeveer 130 euro kosten.