2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo gaat een adapter voor de Nintendo DS verkopen waarmee het mogelijk zal worden om muziek- en videobestanden op de DS af te spelen.

De adapter is een directe aanval op concurrent Sony die deze maand de PSP introduceerde. Beide handhelds zijn ongekend populair, maar de PSP heeft zijn populairiteit op het moment het meest te danken aan de mogelijkheid om er multimediabestanden op af te spelen.

Met de adapter hoopt Nintendo nu dit voordeel van de PSP teniet te doen. De adapter, die ook compatible is met de Game Boy Advance SP, werkt met memory cards en kan het MPEG-4 formaat en het MP3-formaat afspelen.

"Iemand zou ’s avonds een tv-programma kunnen opnemen op een memory card en deze de volgende dag in de trein naar zijn werk kunnen bekijken op zijn DS", aldus een woordvoerder van Nintendo.

Alhoewel de adapter zoals gezegd een directe aanval op de PSP is, heeft Nintendo relatief weinig aandacht aan de adapter gegeven. Er is alleen een artikel op de site van Nintendo geplaatst, terwijl er geen persbericht is uitgevaardigd.
Analysten verwachten dan ook dat Nintendo zich primair zal blijven richten op de gamesmarkt, in tegenstelling tot concurrent Sony, die met de PSP een nieuwe handheld-multimedia-markt wil creëren.

Nintendo heeft aangegeven voorlopig geen plannen te hebben om de adapter ook buiten Azië te gaan verkopen. Nintendo zal het apparaatje voor circa 48 dollar verkopen. Dat is ongeveer het prijsverschil tussen een ‘normale’ DS en een PSP.