Nintendo heeft aangekondigd zijn opvolger van de DS Lite, de DSi, op 3 april 2009 te lanceren.

Met deze lancering komt de DSi in Europa twee dagen eerder dan in de Verenigde Staten in de winkels te liggen. De DSi is de nieuwste telg van de DS-familie en tot nu toe de dunste en lichtste van de draagbare spelcomputers van Nintendo.

De Nintendo DSi heeft enkele nieuwe functies ten opzichte van de vorige DS. Zo is er een nieuw sd-kaartslot aanwezig voor extra opslag, softwaredownloads en het afspelen van AAC-muziekbestanden. Ook zijn er twee nieuwe VGA-camera’s aanwezig met beide een resolutie van 0,3 megapixels. De ene camera bevindt zich aan de buitenkant en de andere aan de binnenkant.

Het is echter niet meer mogelijk om met de Nintendo DSi Game Boy Advance-spellen te spelen, omdat het GBA-slot verwijderd is. Hierdoor kunnen ook spellen als Guitar Hero: On Tour Decades niet meer gespeeld worden op de DSi.

Softwarematig is er ook wat veranderd. Voor de eerste keer in Nintendo’s geschiedenis is het mogelijk om de firmware van een handheld te upgraden. Een andere, nieuwe mogelijkheid is ondersteuning voor netwerken beveiligd met WPA en WPA2.

Hoeveel de Nintendo DSi in Europa gaat kosten, is nog niet bekendgemaakt. In Amerika gaat de DSi 170 dollar kosten, wat neerkomt op 135 euro.