1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Tijdens een interview met Kotaku heeft de president van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime aangeven dat er geen Wii 2 in 2010 zal uitkomen. Verder gaf hij ook aan dat hij teleurgesteld was in de third- party uitgevers.

Met name over het punt van het brengen van games naar de Wii was hij teleurstellend. Hiermee bedoeld hij dat toppers als Modern Warfare 2 en Assassin’s Creed 2 niet op de Wii uitkwamen. Zo vertelde hij hoe zo’n gesprek tussen uitgever en hem gaat. "We hebben zo’n 22 miljoen gebruikers, onze gebruikers hebben ook veel verschillende interesses. Een hoop gebruikers willen dit soort titels juist ook op de Wii zien, maar waarom zijn ze niet beschikbaar?"

Verder geeft Fils-Aime aan dat ze twee jaar van te voren al moeten besluiten of de game ook op de Wii moet uitkomen. ‘Bij spellen als Modern Warfare 2 en Assassins Creed 2 is gekozen om dit niet te doen omdat deze spellen niet effectief genoeg zijn voor dit platform.", aldus Fils-Aime.

Tijdens het interview kreeg hij de vraag of de nieuwe Wii in 2010 nog uitkomt. Hij reageerde simpelweg met "nee". Verder reageerde hij op de toevoeging van HD bij de nieuwe Wii, hij gaf aan dat de toevoeging van HD-capaciteit op dit moment niet aan de orde is.