Reggie Fils-Aime, de president van Nintendo America liet weten dat de volgende console van Nintendo niet alleen draait om het introduceren van HD-functionaliteit, maar het toevoegen van meer mogelijkheden om het spelen uitgebreider te maken.

"Meer dan 26 miljoen consumenten hebben een Wii in huis gehaald, dus de consument zegt dat de visuele kwaliteit bij lange na niet zo belangrijk is als het algemene vermaak. Het grootste gedeelte daarvan is de ervaring en dat is wat voor ons belangrijk is", aldus Fils-Aime in een interview met CNBC. "Als we kijken wat de toekomst biedt, kunnen we zeggen dat de volgende stap in Nintendo’s consoles voor thuis niet alleen het toevoegen van HD is. Maar de volgende stap is meer toevoegen en meer functionaliteit."

Ook liet Reggie Fils-Aime weten dat de opvolger van de Wii niet in de nabije toekomst te verwachten is. Microsoft liet eerder ook al weten dat een opvolger van de Xbox 360 niet snel verwacht hoeft te worden. Fils-Aime zei daarover het volgende: "We doen het pas als we totaal geen mogelijkheden meer hebben voor de huidige Wii en daar zijn we nog lang niet bij in de buurt, er zijn veer aantrekkelijke dingen voor de consument in de huidige generatie."