1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Na de publicatie van de Linux-versie van Googles fotobeheerprogramma, Picasa 3 beta, heeft Google nu ook een hoop nieuwe patches en bugfixes aan het WINE-project bijgedragen.

WINE staat voor WINE is Not an Emulator en is een implementatie van Microsofts win32-programmeerinterface voor andere besturingssystemen zoals Linux en Mac OS X. Met behulp van WINE kunnen Windows-programma’s ook op andere besturingssystemen dan Windows gedraaid worden.

Google heeft gebruikgemaakt van WINE om Picasa 3 beta naar Linux te porteren. Google heeft al vaker gebruikgemaakt van WINE om een applicatie naar Linux te porteren, onder andere voor Picasa 2 en Google Earth. Ook heeft Google patches en bugfixes bijgedragen om Adobe Photoshop CS2 werkend te krijgen onder WINE. Google heeft in totaal ongeveer 2000 patches en bugfixes aangeleverd voor WINE in samenwerking met CodeWeavers, het commerciële bedrijf achter WINE.

Google heeft dit jaar om Picasa 3 werkend te krijgen veel patches toegevoegd maar het bedrijf heeft ook veel patches en bugfixes aangeleverd voor een nog betere ondersteuning van Photoshop. Het volledige overzicht van Googles bijdragen aan WINE zijn op de Google Code-website terug te vinden.