1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Het bedrijf achter de Windows-implementaties WINE en CrossOver voor Linux, Mac OS X en andere *NIX-besturingssystemen, CodeWeavers, heeft gisteren een port van de Google Chrome-browser vrijgegeven.

CodeWeavers Chromium, zoals de port is genoemd, is gemaakt met behulp van WINE, een implementatie van de win32-API voor andere besturingssystemen. De port is gratis te downloaden vanaf de site van CodeWeavers voor zowel Linux als Mac OS X.

CodeWeavers noemt de port een proof-of-concept om te laten zien hoe goed je met WINE Windows-applicaties kunt porteren naar alternatieve besturingssystemen. In een blogposting liet het bedrijf weten dat het al langere tijd op zoek was naar een vrij pakket om de volwassenheid van WINE te bewijzen, met name op het gebied van het porten van software.

"We hebben dit gedaan om een boodschap over te brengen. De boodschap is heel simpel: als je een fabrikant bent van Windows-software en je wilt je product in nieuwe markten introduceren dan moet je aandacht besteden aan WINE", aldus Jeremy White, CodeWeavers president en CEO. Volgens White is het maken van een port via WINE in veel gevallen ook sneller en economisch aantrekkelijker dan het maken van een native port.