De Amerikaanse Federal Trade Commission heeft gewonnen van een spamorganisatie genaamd HerbalKing, welke internationeel opereerde.

De Amerikaanse rechtbank heeft de FTC in het gelijk gesteld in een proces, zodoende mag de organisatie geen valse claims meer verzenden. Er is tevens beslag gelegd op de producten en bezittingen van zes aangeklaagden. Deze zes gedaagden wonen in Nieuw-Zeeland, maar de lokale overheid daar heeft toegezegd akkoord te gaan met het vonnis en het uit te gaan voeren.

Er waren ongeveer drie miljoen klachten binnengekomen over HerbalKing. Het bedrijf bood producten aan om de gezondheid en potentie te verbeteren, dit op basis van diverse kruiden. Er zijn in totaal miljarden spammailtjes verzonden door HerbalKing.

Een belangrijk hekelpunt van de rechter was het feit dat HerbalKing haar klanten verkeerd informeerde. Zo zouden er, aldus het bedrijf, alleen kruiden verwerkt zitten in de producten. Men trof in de potentieverhogende-middelen echter ook viagra aan. Het bedrijf meldde tevens dat het SSL-verbindingen gebruikte om gegevens te behandelen, er werd echter gebruik gemaakt van het onbeveiligde HTTP-protocol.