1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Google heeft, zoals beloofd, de broncode van het besturingssysteem Android vrijgegeven voor derden. Hiermee hoopt Google meer fabrikanten over te halen ook Android te gebruiken.

Een tijd geleden bracht Google al enkele Software Development Kits uit zodat ontwikkelaars al applicaties konden maken voor Android. Toen beloofde Google ook om de broncode vrij te geven. Deze belofte komt Google nu na aangezien de broncode hier te downloaden is. De licentie die aan de broncode vast zit is zo gemaakt dat deze zowel voor commerciële bedrijven als individuelen ontwikkelaars aantrekkelijk is.

De ontwikkelaars zullen wel moeten beschikken over een computer met Ubuntu of Mac OS X aangezien Windows niet ondersteund wordt. Met het vrijgeven van de broncode hoopt Google dat Android aantrekkelijker wordt voor verschillende telefoonfabrikanten. Zo bracht HTC in september al een telefoon met Android uit. Tevens verwacht Google dat er nu veel meer applicaties beschikbaar gesteld worden. Onder andere ondersteuning voor Bluetooth wordt verwacht. Door tijdgebrek is Android hier namelijk niet mee uitgerust.