Electronic Arts heeft gisteren bekendgemaakt dat er een vervolg komt van de horrorgame Dead Space uit 2008. Op dit moment laat Electronic Arts nog niet veel los over het nieuwe avontuur van Isaac.

Steve Papoutsis, executive producer laat via een persbericht weten, "We zijn erg blij dat we terug in deze serie kunnen springen om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan het avontuur van Isaac". Ook geeft hij aan in dat bericht, "De infectie verspreidt zich verder door de ruimte en onze held Isaac Clarke is de enige persoon die het kan bestrijden. Er moeten dan ook nog flink wat Necromorphs afgemaakt worden."


Electronic Arts heeft al laten weten dat in Dead Space 2 niets is wat het lijkt, en dat er vele kronkels in het verhaal zullen zitten die de gamers moeten gaan verrassen. Daarnaast beloofd Electronic Arts ook dat er weer veel monsters in de game zullen zitten. Gamers kunnen deze ook te lijf gaan met een aantal nieuwe wapens.

De hint van Electronic Arts naar deze nieuwe game luidt, "Maar overleving is dit keer niet het enige dat Isaac aan zijn hoofd heeft in Dead Space 2. Ditmaal maakt hij namelijk de dienst uit."

Dead Space 2 komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de pc. Wanneer de game uit zal komen is helaas nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend of er een multiplayer optie in Dead Space 2 zal komen.