Muziekgroep The Beatles, bekend van talloze hits en gesmolten meisjesharten uit de vorige eeuw, gaan voor het eerst digital in een eigen game in samenwerking met MTV Games.

Eerder gingen de geruchten dat de band onderdeel zou worden van Rock Band, maar nu krijgen ze toch een eigen titel. Veel details zijn nog niet bekend, deze worden nog niet uit de doeken gedaan.

Enige wat bekend is dat het spel eind 2009 pas op de markt gaat komen en dat het inmiddels is goedgekeurd door Sir Paul McCartney, Ringo Starr, en de weduwen van John Lennon en George Harrison.

"Dit project is een leuk idee en verreikt het aantrekkingsvermogen van de groep en zijn muziek", aldus McCartney. "Ik vind het een leuk idee dat mensen de mogelijkheid om de muziek van binnen en buiten te leren kennen".

Dit is de eerste keer dat de muziek van de legendarische groep uit Liverpool op deze manier digitaal gaat. Zelfs na een juridisch steekspel omtrent de royalties is het nog niet mogelijk om de muziek te downloaden vanuit bijvoorbeeld de iTunes-winkel.