1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Consumenten hebben vanaf begin volgend jaar recht op betere voorwaarden indien zij kopen bij webwinkels die zijn aangesloten bij het Thuiswinkel Waarborg.

Alle 390 leden van Thuiswinkel.org hebben een akkoord hierover bereikt. Zo krijgen consumenten recht op minimaal veertien dagen bedenktijd en zijn ze niet verplicht meer dan 50 procent aan te betalen. Ook krijgen ze meer inzicht over de prijs en de bedenktijd.

Ook de Consumentenbond is erg blij met deze nieuwe voorwaarden die consumenten meer zekerheid moeten geven.

Felix Cohen, directeur Consumentenbond: "Consumenten kopen steeds meer en steeds vaker via internet waardoor goede bescherming voor consumenten van groot belang is. De nieuwe algemene voorwaarden bieden goede, evenwichtige bescherming."

"Belangrijk is nu dat zowel consumenten als aanbieders zich bewust worden van hun rechten en plichten en daar rest ons nog een schone taak”, aldus Cohen.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: "De voorwaarden gelden voor alle leden van Thuiswinkel.org. Uiteraard mogen leden positief afwijken van deze voorwaarden en consumenten nog meer zekerheid en garanties bieden, zichzelf daarmee onderscheidend in de markt".