min

Tags in dit artikel

, ,

Algemeen directeur van Microsoft Steve Ballmer ziet niks in de strategie achter het nieuwe besturingssysteem van Google. Dit zei hij op een conferentie in Sidney.

Ballmer heeft flinke kritiek op de strategie die Google gebruikt voor het besturingssysteem Android. "Ik snap de strategie echt niet, misschien iemand anders wel? Om bij investeerders langs te gaan met een mobiel besturingssysteem zonder verdienmodel: ik zou het niet doen", aldus Ballmer. Ballmer benadrukte ook nog eens dat een mobiel besturingssysteem een kostbare aangelegenheid is. Hij spreekt uit ervaring aangezien Microsoft veel geld investeert in Windows Mobile.

Ballmer uitte echter geen kritiek op de andere concurrenten zoals Apple, Symbian en Mobile Linux. Over Android zei hij onder andere het volgende: "Het staat bepaald niet bovenaan mijn lijstje, maar laten we even afwachten hoe Android het gaan doen". Sol Trujillo, directeur van de Australische telecomprovider Telstra, is ook erg argwanend. Hij vraagt zich af of Android wel zal blijven bestaan en of het dus de moeite waard is erin te investeren.