2min

Tags in dit artikel

, , ,

Steve Ballmer, CEO bij Microsoft, heeft een reactie gegeven op de plannen van Google om een eigen OS te lanceren. Ballmer noemt de plannen van Google, met een lacherige ondertoon, ‘interessant’.

Ballmer deed deze uitspraken tijdens een bijeenkomst van Microsoft’s partners. Hij kreeg de vraag toegespeeld vanuit het publiek. "Ik zal respectvol zijn," begint Ballmer zijn antwoord op deze vraag. Zijn antwoord had een wat lacherige insteek en ging verder. "Wie weet wat dit is? Voor mij is dit Google Chrome OS-ding erg interessant. Het duurt nog een jaar of anderhalf voordat het OS uitkomt en het wordt nu al aangekondigd."

Het lijkt erop dat Ballmer zijn antwoord baseerde op onder andere Android. Dit besturingssysteem voor smartphones en MID’s werd ook veel eerder aangekondigd dan het daadwerkelijk beschikbaar was. Met Chrome OS start Google wel een directe aanval op de primaire bezigheid van Microsoft, Windows. Dit besturingssysteem wordt door meer dan negentig procent van alle mensen gebruikt.

Google wil met Google Chrome geen primair OS naar gaan zetten. Het OS gaat zich vooral richten op internetfunctionaliteit, waarmee het bedrijf eenzelfde weg inslaat als met Android. Er wordt een sterke nadruk gelegd op internettoegang.

"Ik weet niet of ze eruit komen en wat het probleem daar is, maar de laatste keer dat ik de situatie overzag, had ik niet twee besturingssystemen nodig," gaat het antwoord van Ballmer verder. Toch lijkt het erop Microsoft wel degelijk de concurrentie serieus neemt. Wat ook weer valt af te leiden uit het Bing-verhaal. Microsoft heeft met de lancering van deze zoekmachine zijn best gedaan om ‘beter’ over te komen dan Google.

Of Ballmer dit keer juist zit met zijn prognose valt nog te bezien. Het zal niet de eerste keer zijn dat hij de mist ingaat, hij deed dit bijvoorbeeld ook bij de iPhone. Hij zei dat de telefoon nooit ‘populair’ zou worden omdat de telefoon te duur is. Dat is ook volledig averechts uitgepakt voor Ballmer.