2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een vrouw uit Groot-Brittannië scheidt van haar man nadat zij erachter is gekomen dat hij in zijn tweede virtuele leven op Second Life, een affaire had met een andere virtuele vrouw. Zo werd afgelopen vrijdag in de media naar buiten gebracht.

Amy Taylor, 28 jaar oud, vertelde dat haar drie-jarig huwelijk met haar man David Pollard, 40 jaar oud, over is nadat zij hem tot twee maal toe betrapt heeft met zijn eigen virtuele avatar in het spel Second Life seks hebben met een andere virtuele vrouw.

Second Life is een spel dat mensen de mogelijkheid geeft om een tweede leven op te starten en hierin zijn of haar eigen persoon te creëren. Op deze manier wordt het voor de spelers mogelijk om samen te socializen, relaties te ontwikkelen, goederen te kopen of een bedrijf op te starten in een virtuele wereld.

Het Britse koppel heeft elkaar leren kennen in een chatroom op het internet in het jaar 2003 en is vervolgens in het echt getrouwd. Niet heel veel later hebben zij er ook nog voor gekozen om samen te trouwen via het spel Second Life.

Ondanks dit is Amy Taylor altijd al argwanend geweest richting haar man Pollard. Zij wist niet goed of zijn man trouw aan haar was wanneer hij online aan het spelen was. Op een moment huurde zij een virtuele detective in welke zou controleren of haar man haar aan het bedriegen was. Deze actie heeft Taylor ondernomen nadat zij hem voor de eerste keer achter de computer aantrof waar hij op Second Life seks had met een prostitué.

De test van de detective heeft Pollard vervolgens succesvol doorstaan, maar iets eerder dit jaar heeft Taylor haar man wederom aangetroffen in een ietwat vreemde positie, samen met een andere virtuele vrouw.

"Hij heeft toegegeven dat hij al een of twee weken aan het praten was met deze vrouw in Amerika en vertelde ook dat ons huwelijk over was en dat hij niet meer van mij hield," zo vertelde Taylor, die de scheiding de volgende dag direct aanvroeg.
Bij het aanvragen van de scheiding werd zij ook niet vreemd aangekeken, er werd haar namelijk verteld dat het deze week al de tweede scheiding was naar aanleiding van een voorval op Second Life.