1 min

Tags in dit artikel

, ,

Qualcomm introduceert een portfolio van AI-oplossingen die AI-applicaties naar al zijn andere producten en toepassingen brengen. Andere leveranciers en ontwikkelaars kunnen zo makkelijker deze applicaties op Qualcomm-producten toepassen.

Het Qualcomm AI Stack portfolio bevat oplossingen die andere producten van de chipfabrikant ondersteunen. Ontwikkelaars en OEM-aanbieders kunnen met dit portfolio zelf makkelijker intelligente applicaties voor diverse Qualcomm-chipsets ontwikkelen. Bijvoorbeeld voor edge-producten in de automotive sector, mobiele devices, AR- en VR-devices, IoT en cloudplatforms.

Naar eigen zeggen levert de chipfabrikant met het portfolio meer oplossingen voor de zogenoemde ‘intelligent edge’. Hierdoor kunnen ontwikkelaars uiteindelijk sneller AI toepassen in edge-omgevingen.

Functionaliteit

Qualcomm AI Stack geeft ontwikkelaars en OEM’s onder meer toegang tot de Qualcomm AI Engine en AI-cores op de Qualcomm Cloud AI 100-processor. De Qualcomm AI Engine is een AI-bibliotheek die bestaande AI-modellen direct naar de AI accelerators op platforms van Qualcomm kan uitrollen. Op deze manier kunnen klanten één model ontwikkelen en dit naar meerdere producten en lagen verplaatsen.

Verder ondersteunt het Oualcomm AI Stack-portfolio verschillende AI frameworks en andere populaire runtimes. Denk daarbij aan PyTorch, TensorFlow en ONNX. Ook is er ondersteuning voor developer libraries, diensten, tools en compilers. Op deze manier moet het volgens de chipfabrikant makkelijker worden AI-eigenschappen van het ene naar het andere hardware device te brengen.

Tip: Microsoft beperkt AI-aanbod om discriminatie tegen te gaan