min

Tags in dit artikel

National Geographic heeft vandaag het bestaan van National Geographic Games aangekondigd en stapt daarmee in de markt van videogames voor consoles, handhelds, mobiele apparaten en de pc.

De nieuwe divisie zal geleid worden door Paul Levine, senior vice president van de uitgebreide platformgroep bij National Geographic Ventures en Chris Mate, ex-directeur van Take2 en Bethesda. Chris zal de vicepresident van de divisie worden.

Volgens Paul Levine zal de divisie zich vooral richten op leuke, grappige spellen die gericht zijn op alle doelgroepen en die ervoor zorgen dat spelers hun wereld spelenderwijs ontdekken. "Ons wereldwijde publiek houdt ervan om te gamen en we zijn van plan om eigen games te maken en om samen te werken met andere uitgevers," vertelt hij.

De eerste game genaamd Herod’s Lost Tomb is reeds gratis uitgebracht en zal beschikbaar zijn op de website van National Geographic. Ook zal er van de game een downloadbare versie komen voor de pc, Mac en iPhone. In de downloadversie zal meer inhoud zitten.

De eerste games voor de console komen deze maand al uit. National Geographic: Africa is een PlayStation 3-game en National Geographic: Panda zal werken op de Nintendo DS. Over de eerste game is weinig bekend, echter zal de DS-game een kruising zijn tussen Nintendogs en Zoo Tycoon.

Toekomstige games zullen zijn: Sudoku Traveller: China, die verwacht wordt in december 2008, en drie overige, onbekende games die verschijnen in 2009.