2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Profielensite Facebook heeft een bod van 500 miljoen dollar gedaan om de chatdienst Twitter over te nemen. Twitter heeft echter het bod afgeslagen aangezien het om een bod in aandelen gaat.

De chatdienst Twitter bestaat al sinds het begin van 2006 en heeft in 2,5 jaar tijd zo’n 20 miljoen dollar aan externe financiering ontvangen. Ook het aantal leden groeide in deze tijd explosief, namelijk met 600 procent. Het totaal aantal gebruikers komt daarmee op zes miljoen.

Het grootste probleem zit volgens Twitter in de waarde van de aandelen. Facebook gaat namelijk uit van de waardering die is gesteld door Microsoft. Die nam in oktober 1,6 procent van de aandelen van Facebook over voor 240 miljoen dollar. Dit houdt in dat Facebook zo’n 15 miljard dollar waard is. Facebook houdt deze waardering aan en biedt volgens deze waardering 500 miljoen dollar aan aandelen aan.

Volgens Twitter klopt deze waardering echter niet. Twitter schat de waarde van Facebook namelijk op 5 miljard dollar. Omgerekend komt het er volgens Twitter op neer dat er slechts aandelen ter waarde van 150 miljoen dollar aangeboden worden. Dit bod vinden ze echter te laag.

Dit alles blijkt uit een blog geschreven door Kara Swisher op de weblog van de Wall Street Journal. Hierin schrijft ze namelijk dat vooral het financiële aspect voor grote struikelblokken heeft gezorgd. De bazen van Twitter hebben aangegeven liever een bod in contanten te zien. Tevens hebben ze aangegeven nog zelfstandig te willen blijven.