1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Infor stopt met het ontwikkelen van de on-premises containerversie CM3 voor ERP-oplossing M3. Dit betekent dat gebruikers van IBM iSeries midrange-systemen geen nieuwe functionaliteit meer krijgen.

Infor is al enige tijd bezig klanten naar de cloud te bewegen voor het afnemen van zijn producten, waaronder de bekende M3 ERP-oplossing. Toch blijken veel bestaande klanten, vooral klanten die de IBM iSeries midrange-systemen gebruiken, deze stap nog niet te zetten. Dit betekent dat deze klanten alleen oudere versies van de ERP-oplossing kunnen gebruiken, zonder uitzicht op toekomstige ontwikkelingen.

Infor wilde deze klanten tegemoet komen met een alternatief voor de cloudversie, genaamd CM3. Het idee was een containerversie van de ERP-oplossing voor on-premises omgevingen, waaronder de iSeries-systemen van Big Blue. Ondanks deze belofte lijkt het er nu op dat Infor de ontwikkeling van CM3 heeft gestopt, schrijft website IT Jungle.

Punt achter CM3

Volgens de website ziet Infor dat klanten met legacy on-premises sytemen sneller naar de cloud overstappen dan gedacht, waardoor verdere ontwikkeling van de on-premises containerversie geen zin meer heeft.

Infor gaat daarom focussen op het uitbreiden van de mogelijkheden van de cloudgebaseerde versie van zijn M3 ERP-oplossing. Dit om te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar cloudgebaseerde oplossingen.

Infor heeft geen publieke reactie gegeven.

Tip: Infor verkoopt Library & Information-oplossingen aan Axiell