1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nintendo en Harpercollins, een boekenuitgever, gaan samen een bundel uitbrengen, deze zal 100 Classic Book Collection gaan heten. Voorlopig zal dat alleen nog maar in het Verenigd Koninkrijk zijn.

Nintendo gaat haar best doen om de DS ook als e-reader te verkopen. Op de game zijn honderd boeken gezet, deze kun je dan allemaal op de DS lezen. De schrijvers zijn heel divers, zo kun je boeken lezen van William Shakespeare tot Charles Dickens en van Jane Austen tot de gezusters Brontë. Dit werk zal voor ongeveer twintig pond in de winkel komen te liggen.

Met deze literatuur gaat Nintendo de concurrentie aan met Sony, die in september al met de Sony Reader kwam. Deze reader kan 160 boeken bewaren en je kunt de boeken vervangen door andere titels. Deze staan in een online catalogus die uit meer dan 1000 titels bestaat. De boeken die Nintendo voor haar DS gaat gebruiken zijn allemaal al openbaar op het internet te vinden. Hier kun je de verhalen ook downloaden voor bijvoorbeeld je PDA of je notebook.