1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Amazon.com, ’s werelds grootste verkoper van boeken, lijkt haar diensten uit te gaan breiden. Het bedrijf gaat zich nu ook meer focussen op de verkoop van digitale boeken.

Amazon zal haar eigen e-book reader gaan verkopen, waarop men digitale boeken kan lezen. De "Kindle" toont gedownloade boeken op een 6 inch scherm met een resolutie van 800 x 600. De Kindle heeft waarschijnlijk ook Wi-Fi functionaliteit, waarmee boeken direct op het apparaat kunnen worden gezet zonder tussenkomst van een computer.

E-books zijn al langer verkrijgbaar in winkels, dus het is zeker niets nieuws. Ook voor Amazon niet: het bedrijf is eigenaar van de digitale boekwinkel, Mobipocket. Echter heeft Amazon nog niets gedaan om het aanbod van Mobipocket te integreren met de eigen winkel van Amazon.

Sony heeft eenzelfde strategie met haar eigen e-book reader en een eigen e-book winkel. Sony levert maar liefst 18.000 digitale boeken, samen met een 300 dollar kostende reader. De nieuwe reader van Amazon zal waarschijnlijk minder kosten. Volgens geruchten zal de Kindle 50 dollar gaan kosten, nadat onlangs foto’s van het apparaat zijn uitgelekt. Wellicht kloppen de prijsgeruchten wanneer men kijkt naar het feit dat Amazon in ieder geval op het design heeft bezuinigd. Een duidelijk voordeel dat Amazon ten opzichte van Sony heeft is het aantal e-books. Mobipocket heeft maar liefst 40.000 digitale boeken ter beschikking.