Rockstar Games heeft de lanceerdatum van de allereerste Grand Theft Auto op de Nintendo DS bekendgemaakt. De titel wordt in Amerika op 17 maart gelanceerd, Europa volgt zoals gewoonlijk later, namelijk op 20 maart.

"Rockstar Leeds heeft opnieuw een game gemaakt die boven onze standaarden op het gebied van innovatieve en diepgaande entertainment uitstijgt. We zijn zeer verheugd om dit enorme en complete Grand Theft Auto-deel met andere DS-fans te delen," aldus Sam Houser, oprichter van Rockstar Games.

De nieuwe Grand Theft Auto die de subtitel Chinatown Wars draagt zal enkele innovatieve functies bevatten. Zo zal het mogelijk zijn om een taxi aan te houden door te fluiten. Ook zal het touchscreen een grote rol in de game spelen. Hier bevindt zich onder meer het gps en de pda.

Voor het maken van Grand Theft Auto: Chinatown Wars heeft Rockstar Liberty City uit GTA IV helemaal opnieuw opgebouwd. Chinatown Wars zal gespeeld worden in een bovenperspectief met cell-shaded graphics. Wel zal alles in 3D zijn.

GTA IV won recentelijk nog de prijs ‘Game of the Year’ op de Video Game Awards. In februari verschijnt tevens nieuwe inhoud voor de Xbox 360-versie van het spel.