1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het schijnt dat Sapphire bezig is met een nieuwe HD 4870 Toxic. Een afbeelding van deze grafische kaart is namelijk op het internet verschenen. Het grote verschil met de eerdere versie is de totale hoeveelheid geheugen.

De nieuwe HD 4870 Toxic zal namelijk over 1 GB GDDR5-geheugen gaan beschikken. De versie die eerder op de markt gebracht is moet het doen met een totale hoeveelheid geheugen van 512 MB GDDR5. Wellicht zullen de kloksnelheden van beide grafische kaarten wel gelijk zijn aan elkaar.

De HD 4870 Toxic met 1 GB wordt gekoeld door de dual slot Vapor-X met VCT (Vapor Chamber Technology). Deze koeler beschikt onder andere over drie koperen heatpipes die naar verschillende gedeeltes van de heatsink lopen.

De kloksnelheid van de 512 MB-versie bedraagt 780MHz op de core en het geheugen is actief op een kloksnelheid van 4000MHz. Men verwacht dat de 1 GB-versie op dezelfde snelheden zal gaan opereren.

Overige specificaties van de HD 4870 Toxic met 1 GB zijn DirectX 10.1 support, dual DVI, TV-Out, ondersteuning voor CrossfireX en een geheugenbus van 256-bits.

Over de prijs van de HD 4870 Toxic met 1 GB is nog niets verschenen op het moment van schrijven. Er gaan geruchten de ronde dat de kaart voor zo’n 250 euro van eigenaar verwisseld.