1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google wordt nu ook gezien als een van de grootste partijen waar spam vanaf komt. Dit komt doordat de meeste diensten van Google open en gratis te gebruiken zijn, dus ook doelwit voor spam-accounts zijn.

Google staat inmiddels derde op de lijsten die door Spamhaus samengesteld worden. Er staan nog twee partijen voor Google, namelijk hotfresh.com en sistemnet.com.fr. De lijst wordt dagelijks aangevuld met de nieuwste cijfers van de ISP’s.

Microsoft heeft zich van de ’top’-positie afgeschud. Dit bedrijf staat nu niet meer in de top, wat betreft aantal bedrijven dat veel spam verspreid via het netwerk. "Maar Microsoft heeft die kwajongens van zich afgeschud die daarom zijn verhuist naar het netwerk van Google," zei Richard Cox tegen een blogger van de Washington Post. Richard Cox is CIO van Spamhaus.

Naast de meest actieve spamnetwerken worden ook de meest spam-versturende landen bijgehouden. De Verenigde Staten staat nog altijd op een. Terwijl de meeste spam verstuurd wordt door een bedrijf in Canada, Canadian Pharmacy.