1 min

Tags in dit artikel

, , ,

YouTube heeft een nieuwe bèta website vrijgegeven. Het betreft een website die momenteel alleen via de Wii en PlayStation 3 is in te laden. De website zorgt ervoor dat men gemakkelijker YouTube-filmpjes kan kijken op de televisie.

De website laadt zichzelf alleen in via een Wii of PlayStation 3 op dit moment. Al geeft Google wel aan opzoek te zijn naar meerdere apparaten die de website kunnen ondersteunen. Google heeft aangegeven deze website niet volledig alleen uit de grond gestampt te hebben, de gigant heeft hulp gehad van Yahoo! en MySpace.

De nieuwe TV-website is gemaakt om goed samen te werken met de afstandsbediening. Met behulp van de afstandsbediening moet men namelijk in staat zijn om gemakkelijk de website, dat zich zal presenteren als een soort portal, in te laden. YouTube heeft diverse aanpassingen aan deze website-variant gemaakt, zoals een gemakkelijker menu en grotere lettertypes. Dit alles moet de gebruiksvriendelijkheid ten goede komen.

De nieuwe YouTube-TV-website is hier te vinden en is beschikbaar in 22 landen, in 12 verschillende talen. De website is momenteel in bèta-stadium.