Microsoft plant controversiële wijziging van Outlook-webinterface

Microsoft plant controversiële wijziging van Outlook-webinterface

Microsoft wil de interface van de Outlook webapp wijzigen. Mail, Calendar, People en To Do bevinden zich momenteel onderaan het dashboard. Binnenkort zijn de applicaties standaard aan de linkerkant te zien.

Gebruikers van het Microsoft Current Channel kunnen de update sinds maart 2022 testen. Gebruikers moesten de instelling tot nu toe inschakelen om het nieuwe design te bekijken. Microsoft wil het design uiteindelijk standaardiseren.

abdias_ruiz_2-1660155723268-1
Apps worden aan de linkerkant weergegeven.

Nieuw interface

Microsoft liet in een Tech Community-artikel weten dat het uiterlijk van Outlook door de wijziging overeenkomt met Teams en Office.com. Daarnaast wil de techgigant meer ruimte vrijmaken om apps met Outlook te integreren.

De balk maakt het mogelijk om populaire apps als To Do, Yammer, Bookings, Word, Excel en PowerPoint te openen zonder Outlook te verlaten. Andere integraties worden momenteel ontwikkeld en binnenkort gelanceerd. Door met de rechtermuisknop op de balk te klikken kunnen gebruikers favoriete apps vastpinnen.

Naast een visuele wijziging bevat de update nieuwe functionaliteit. Vandaar is het volgens Microsoft onmogelijk om na de update terug te keren naar de oude interface.

Feedback

Niet iedereen is blij met de wijziging. Terrygage, een van de leden van de Microsoft Tech Community, riep de techgigant op aan om een alternatief te vinden voor gebruikers die geen externe apps gebruiken en “het prettig vinden dat de apps onderaan staan zodat het venster meer ruimte biedt voor maildoeleinden”. Meerdere gebruikers stemden in, maar Microsoft lijkt vastberaden om de update door te voeren.

Tip: De officiële beta van One Outlook is beschikbaar