2min

Tags in dit artikel

, , ,

De nieuwe PowerToys-functie brengt optical character recognition (OCR) naar de desktop.

Microsoft PowerToys krijgt de nieuwe tool PowerOCR waarmee je tekst in een afbeelding kunt selecteren en direct naar het Windows klembord kunt kopiëren.

De nieuwe PowerToy wordt ontwikkeld door Windows app/utility ontwikkelaar Joseph Finney. Hij opende een ‘pull request’ op 4 juli waarin hij het nieuwe PowerOCR programma aankondigde dat hij aan het maken was.

Finney’s post legde uit: “Deze PR introduceert een nieuwe PowerToy om OCR overal op het scherm uit te voeren door een rechthoekig gebied te selecteren, op een woord te klikken, of met de rechtermuisknop op een afbeeldingsbestand te klikken en PowerOCR te selecteren.”

Aangezien de tool gebaseerd is op de reeds gepubliceerde Text Grab app, heeft PowerOCR een snelle ontwikkeling doorgemaakt met de hulp van vrijwilligers en Microsoft-medewerkers.

Hoe het werkt

Gebruikers kunnen met de muis een stuk tekst in een afbeelding selecteren en het wordt automatisch omgezet in tekst en gekopieerd naar het Windows klembord.

Finney gebruikt de Windows.Media.Ocr API om de tekst in een afbeelding om te zetten, wat ontwikkelaars in staat stelt om OCR-functionaliteit aan hun programma’s toe te voegen.

Zoals voor het eerst gemeld door Neowin, toont de PowerOCR pull request (PR) aan dat de tool bijna voltooid is, waarbij het project momenteel wordt herzien en afgerond met de hulp van een andere softwareontwikkelaar en een Microsoft-medewerker.

Hoewel het niet bekend is wanneer PowerOCR zal worden vrijgegeven, lijkt de kernfunctionaliteit compleet te zijn. Dit betekent dat de functie mogelijk in de komende maanden kan worden vrijgegeven.

Met een tool als PowerOCR op de desktop wordt het veel eenvoudiger om tekst uit afbeeldingen te extraheren en onmiddellijk in andere toepassingen te gebruiken.

Tip: Microsoft PowerToys draait native op Windows Arm pc’s