1 min Applications

Microsoft PowerToys draait native op Windows Arm pc’s

Microsoft PowerToys draait native op Windows Arm pc’s

De nieuwste versie van Microsoft PowerToys (0.59) biedt native support voor Windows pc’s met Arm CPU’s, waaronder de Surface Pro X.

Microsoft PowerToys is een gratis suite van productiviteitstools voor Windows. Een van de tools maakt het mogelijk om sneltoetsen toe te wijzen. Een andere tool helpt bij het indelen van schermregio’s, waardoor vensters en apps automatisch op een vaste plek worden geopend.

Microsoft werkte PowerToys onlangs bij naar versie 0.59. Sindsdien draait het programma native Windows pc’s met Arm CPU’s, waaronder de Lenovo ThinkPad X13s en Surface Pro X. Het is al langer mogelijk om PowerToys op Windows met Arm te draaien, maar native support versnelt de software.

Microsoft PowerToys

Naast ondersteuning voor ARM64 bevat versie 0.59 een aantal verbeteringen. De PowerRename-functie draait vanaf nu op WinUI 3, de meest recente versie van de library. Ook staat de Keyboard Manager-functie vanaf nu tot vier modifier keys toe. Dit betekent dat een sneltoets met CTRL, ALT, SHIFT en de Windows-knop kan beginnen. Tot slot zijn de Windows App SDK runtimes naar versie 1.1.0 bijgewerkt, waardoor de software sneller draait.

Tip: Microsoft lanceert SDK’s en frameworks voor crossplatform development