1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Sinds gisteren zijn er zo’n 1,5 miljoen e-books beschikbaar gesteld door Google. Het is hiermee mogelijk om boeken te lezen op een mobiele telefoon.

E-books bestaan al langer maar de 1,5 miljoen e-books die Google heeft vrijgegeven zijn geoptimaliseerd voor verschillende mobiele telefoons. Het gaat hier om onder andere de iPhone maar ook Google’s eigen telefoon, de G1. De e-books zijn helemaal vrij van rechten en dus legaal te gebruiken.

Veel populaire boeken zijn er echter niet te vinden. Google heeft vooral historische boeken beschikbaar gesteld. Dit heeft te maken dat de boeken rechtenvrij moeten zijn. In de toekomst kan dit echter veranderen. Amazon.com heeft aangegeven om e-books geschikt te maken voor mobiele telefoons. Op dit moment zijn deze e-books alleen te lezen via de e-bookreader Kindle. Het gaat om zo’n 230.000 e-books waaronder ook populaire en recente boeken.

Google is ook in overleg met verschillende uitgevers. Het idee is dat Google boeken digitaal gaat aanbieden die niet meer gedrukt zijn, maar waar nog wel auteursrechten op rusten. Google hoopt daarvoor een deal te kunnen sluiten met deze uitgevers.