2min

Tags in dit artikel

, ,

NEC heeft onlangs aangekondigd dat het bedrijf een nieuwe camera-chip in ontwikkeling heeft voor mobiele telefoons. Deze chip is volgens het bedrijf in staat om afbeeldingen te "schieten" van twaalf megapixel.

Wanneer deze chip, die met de codenaam CE143 door het leven gaat, in mobiele telefoons verwerkt wordt, dan zal de huidige standaard qua aantal megapixel opgeschroefd worden ten opzichte van nu. Huidige telefoons hebben vaak camera’s aan boord die over vijf of acht megapixel beschikken. Volgens NEC zouden de verschillen tussen digitale camera’s en de camera’s die gebruikt worden in mobiele telefoons naar elkaar toe groeien door het gebruik van deze chip.

Het bedrijf geeft aan dat de chip in staat is om op grote resoluties te filmen. Het gewenste beeld kan met de CE143-chip in een resolutie van 1920 pixels bij 1080 pixels gefilmd worden. Dat wil zeggen dat de chip in staat is om video’s op te nemen in een Full HD-resolutie. De CE143-chip zou tevens beschikken over een ingebouwde functie om het beeld te stabiliseren en een functie om gezichten te herkennen. Men claimt dat deze gezichtsherkenning zo’n 25 maal sneller is dan de huidige manieren op het gebied van softwarematige oplossingen.

NEC zal de chip aan belangstellenden tonen op het Mobile World Congress in Barcelona. Het Mobile World Congress gaat van start op zestien februari. Testversies van de CE143-chip zullen in maart verscheept gaan worden en de massaproductie van de chip staat gepland voor april.