1 min

Tags in dit artikel

, ,

Broadcom heeft een multimediaprocessor ontwikkeld welke het mogelijk maakt om high-definitionfilms, 3D-spellen en een 12-megapixel camera te integreren in mobiele telefoons.

De nieuwe VideoCore III processor zal de basis zijn van de nieuwe generatie mobiele telefoons, deze nieuwe generatie heeft de bedoeling om een zeer hoge multimedia-ervaring te leveren.
De BCM2727-processor van het bedrijf zal de eerste zijn die beschikt over de multimedia-architectuur van de VideoCore III. De processor ondersteunt high-definition camerafuncties zodat gebruikers een high-definitionvideo kunnen encoderen en decoreren in het 720p-formaat.
Naast dit wordt ook een 12-megapixel digitale camera ondersteund. De chip beschikt zelfs over ingebouwde mogelijkheden voor kleurcorrectie, fotostabilisatie en het weghalen van rode ogen. Ook worden 50 verschillende videoformaten en –codecs ondersteund.

Volgens Broadcom is de VideoCore de derde generatie van chips welke onderhand al in 25 miljoen mobiele telefoons gebruikt zijn. Broadcom is met deze derde chip ook de eerste die high-definition levert op mobiele telefoons.
De mobiele telefoons van dit moment hebben relatief gezien camera’s van zeer lage kwaliteit, deze nieuwe chip zou daar wellicht verandering in kunnen brengen.

De nieuwe chips zijn op dit moment al beschikbaar in kleine hoeveelheden voor testdoeleinden. Wat de prijs zal worden of wanneer de chip voor de consument beschikbaar wordt liet Broadcom niet weten.