1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nog geen maand nadat Facebook ongeveer 150 miljoen actieve leden kende, moet die mijlpaal alweer plaatsmaken voor een andere. De beheerders achter Facebook hebben namelijk vrijgegeven dat er inmiddels 175 miljoen actieve gebruikers zijn op Facebook.

Facebook telt haar gebruikers altijd in actieve leden. Aan inactieve leden heb je immers niks, zo beredeneert de Facebook-directie. In totaal zijn er nu 175 miljoen actieve leden. Een kleine maand eerder werd er nog gerapporteerd dat ze inmiddels op de 150 miljoen zaten en ongeveer drie maanden geleden zat Facebook nog op de 120 miljoen actieve leden. Al met al lijkt het erop dat Facebook vrij snel populairder wordt.

Facebook is opgericht door studenten aan de Cambridge Universiteit in de Verenigde Staten. De laatste groeistuipen komen echter niet door gebruikers uit de Verenigde Staten, maar door gebruikers elders. "Het betreft een wereldwijde meting, dus ook gebruikers uit bijvoorbeeld Antarctica zijn meegenomen in de telling," stelt CEO Mark Zuckerberg. "Als Facebook een land zou zijn, zouden we op acht na grootste bevolking hebben en zitten we net onder Japan, Ruslanden Nigeria."

Door het snel groeiende actieve ledenbestand komt de vraag naar financiën ook weer naar voren. Het lijkt erop dat Facebook hier vooralsnog geen problemen in ondervind. Echter gaf de website eerder nog wel aan te zoeken naar manieren om meer geld te verdienen. Servers moeten immers ook betaald worden.