Facebook heeft gezamenlijk met de financiële resultaten bekendgemaakt dat het maandelijks 1,23 miljard actieve gebruikers bedient, 945 miljoen mensen maken gebruik van Facebook via een mobiel apparaat. Op dagelijkse basis zijn er 757 miljoen actieve gebruikers.

In vergelijking met een jaar eerder is het aantal dagelijks actieve gebruikers met 22 procent toegenomen. Het aantal dagelijkse mobiele gebruikers ligt op 556 miljoen stuks en dat is ten opzichte van een jaar eerder zelfs 49 procent meer.

De laatste jaren wordt zowel door analisten als Facebook zelf meer de nadruk gelegd op mobiele gebruikers. Het is evident dat dit aantal sneller groeit dan de desktopgebruikers, maar tegelijkertijd is het lastiger om aan hen geld te verdienen. Facebook haalt nu echter toch 53 procent van de inkomsten uit de mobiele gebruikers.

Facebook noteerde in het laatste kwartaal van 2013 een omzet van 2,59 miljard dollar, wat aanzienlijk meer is dan de 2,33 miljard waar analisten op hadden gerekend. Het is eveneens een groot verschil met de 1,59 miljard dollar die Facebook binnenharkte in dezelfde periode in 2012.