2min

Tags in dit artikel

, , ,

Steve Ballmer heeft aangegeven dat Linux en open-source een steeds grotere dreiging begint te worden. Deze uitspraken deed hij tijdens een meeting met investeerders.

Steve Ballmer houdt één keer in zoveel tijd een meeting met investeerders, op deze meeting geeft Ballmer aan hoe het er voor staat met de verkoopcijfers en andere economische gegevens. Ballmer doet deze meetings samen met Chris Liddell, die financieel gezien de touwtjes in handen heeft.

Uit het eerste deel van de presentatie, dat de marktaandelen van Windows vergelijkt met die van Mac en Linux, blijkt dat Windows nog altijd het meeste marktaandeel heeft. Hieronder volgt vervolgens de illegale versie van Windows, de zogenaamde pirated versie en daarna Linux. Ballmer vond Apple echter geen echte concurrent meer, ondanks dat deze meer marktaandeel dan Linux in handen heeft. Ballmer lette namelijk meer op de groei van de eerder genoemde posten. Ballmer geeft aan dat hij echter nog wel zowel Linux als Apple-systemen als concurrenten ziet, al voegt hij hierbij toe dat het bedrijf zich mogelijk iets meer op Linux moet gaan focussen.

Het tweede deel van de presentatie ging over de aandelen van het mobiele product van Microsoft, Windows Mobile. Hieruit blijkt dat Microsoft hier genoegen moet nemen met een derde plaats, Symbian en Blackberry-OS staan namelijk voor Windows Mobile. Waarbij Symbian gedeeltelijk opensourcesoftware is. Ballmer verwacht verder dat Android, het opensourcebesturingssysteem voor telefoons van Google, eveneens hoge ogen gaat gooien. De Microsoft-topman geeft dan ook aan dat er geconcurreerd moet worden met deze systemen. "Google zal een steeds zwaardere tegenstander van ons worden", meldt de topman.

De marktaandelen van Windows beginnen steeds kleiner te worden en zo ook het verschil tussen de systemen. Ook hieruit concludeert Ballmer dat open-source een steeds geduchtere tegenstander zal zijn.