3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op Techzine waren er al diverse reviews te lezen over producten van Netgear, we vonden het dan ook wel de moeite waard om even langs te gaan bij de CeBIT-stand van het bedrijf. Er waren heel wat zakelijke producten te zien, maar wij waren vooral geïnteresseerd in een tweetal internet-mediaspelers.

Netgear introduceerde de twee mediaspelers in kwestie eigenlijk al op de Consumer Electronics Show die begin januari in Las Vegas werd gehouden, maar op de CeBIT-stand hebben de producten ook een speciaal plekje gekregen. Zoals gezegd gaat het om twee producten, te weten de Internet TV Player (ITV2000) en de Digital Entertainer Elite (EVA9150).

Internet TV Player

De Internet TV Player is een klein kastje dat het mogelijk maakt om video’s van het internet direct af te spelen op je televisie, zonder dat er tussenkomst van een PC benodigd is. Nadat de Internet TV Player aangesloten is op het internet en op de televisie (via HDMI) is het mogelijk om content vanaf diverse websites te streamen, waaronder de website van BBC, CNN, ESPN, EuroSport, NBC, YouTube, Google Videos, Yahoo! Videos en MetaCafe. Ook is het mogelijk om betaalde content te streamen vanaf sites als CinemaNow. Via de ingebouwde interface is het mogelijk om video’s te zoeken op basis van land, onderwerp, persoon of website. Een USB-stick aansluiten kan overigens ook, het apparaatje speelt dan ook video’s op de stick af. De Internet TV Player komt deze zomer op de markt en heeft een adviesprijs van 199 dollar.

Digital Entertainer Elite

De Digital Entertainer Elite (DET) heeft eigenlijk hetzelfde doel als de Internet TV Player, maar is een stuk uitgebreider en gericht op mensen die veel media willen afspelen en hoge eisen stellen aan de kwaliteit. Zoals wel met meer mediaspelers mogelijk is kan het apparaat via een ethernetkabel of via de ingebouwde Wi-Fi 802.11n-verbinding aan een bestaand netwerk toe te voegen, waarna beelden vanaf het internet of vanaf het netwerk gestreamed kunnen worden. Ook is er een 500GB harde schijf ingebouwd, die naar wens vervangen kan worden via een eenvoudige bay aan de voorzijde van het apparaat.De DET kan tegelijkertijd overweg met Windows-, Linux- en Mac-systemen of met andere NAS-systemen in het netwerk. Gebruikers hoeven niet bang te zijn dat bepaalde videoformaten niet ondersteund worden, de DET kan overweg met AVI, DivX, Xvid WMV, MOV, M4V, MP4, VOB, MPG, MP1, MP2, MP4, ISO, IFO, MKV, TS en M2TS. Naast een behoorlijk lading ondertitelformaten worden ook diverse codecs ondersteund, te weten MP1, MP2, MP4, Xvid, VC-1/WMV-9, H.264 en OpenDivX. Ook het afspelen van audioformaten mag niet ontbreken, de DET kan overweg met MP1, MP2, MP3, WMA, WMA-Pro, AAC, FLAC, AIFF, WAV, LPCM, en diverse Dolby-formaten.

Netgear is en blijft natuurlijk een fabrikant van netwerkproducten dus heeft het bedrijf in de DET zijn RangeMAX-technologie toegevoegd, alsmede een dual-band, waardoor de DET op drie 2,4GHz-kanalen kan uitzenden en op twintig 5GHz-kanalen. Als je het geld hebt om meerdere van deze apparaten aan te schaffen kunnen ze elkaar aanvullen en kun je ervoor kiezen om dezelfde media op alle DET’s in huis tegelijkertijd af te spelen. Anderzijds is het ook mogelijk om een video op de ene DET te pauzeren en op de andere DET te hervatten.

De DET is sinds februari verkrijgbaar en kost rond de 399 dollar.